نشریه خصوصی مهدی جمالیان

اخبار - مقالات - نظرات - دانستنیها - مطالب علمی کاربردی

نشریه خصوصی مهدی جمالیان

اخبار - مقالات - نظرات - دانستنیها - مطالب علمی کاربردی

مخترع شبکه جهانی اینترنت

"سر تیم برنرز-لی" اعلام کرد اقدامات اخیر آمریکا برای متفاوت کردن هزینه‌های دسترسی به سطوح مختلف اینترنت در مدل اولیه درنظر گرفته شده برای این شبکه جایی نداشته و چنانچه آمریکا بخواهد شبکه اینترنت را به دو بخش تقسیم کند، اینترنت وارد عصر تاریکی خود خواهد شد.
"سر تیم" محقق انگلیسی که در سال ‪ ۱۹۸۹‬شبکه جهانی را به عنوان ابزاری برای ارتباط میان دانشگاه‌ها ابداع کرده‌بود، در مراسم افتتاحیه همایش آینده اینترنت "‪ "WWW۲۰۰۶‬در شهر "ادینبرگ" بیان داشت: به عقیده من تنها یک اینترنت باید وجود داشته باشد و هر کس بخواهد تکه‌ای از اینترنت را برای خود جدا کند متوجه خواهد شد آن بخش از اینترنت بسیار ناکارامد و خسته‌کننده خواهد بود.
از زمان پیدایش شبکه اینترنت در اواخر دهه هشتاد میلادی همراه با رشد سریع این شبکه ایده‌های فراوان و متفاوتی در زمینه چگونگی تکامل اینترنت مطرح شده اما کنسرسیوم شبکه جهانی که "سر تیم" مدیریت آن را به عهده دارد موافق و پشتی‌بان مدلی باز و آزاد برای اینترنت است.
این مدل بر پایه خنثی و بی‌طرف بودن اینترنت است که در آن همه می‌توانند در سطح یکسانی به شبکه دسترسی داشته‌باشند و با تمامی ترافیک اطلاعات موجود در اینترنت به صورت یسکان رفتار شود.
مدل یاد شده توسط شرکتهای مطرح و تاثیرگذاری نظیر "مایکروسافت" و "گوگل" نیز مورد تایید قرار گرفته‌است.
با این وجود شرکتهای مخابراتی و برخی اداره‌کنندگان زیرساختهای اینترنت در آمریکا مخالف مدل یاد شده هستند و عقیده دارند اطلاعات شرکتها و موسساتی که برای استفاده از اینترنت هزینه پرداخت می‌کنند باید در مقایسه با داده‌های مربوط به کاربران عادی اینترنت اولویت بالاتری داشته باشد.
به طور مثال شرکتهای ارائه‌دهنده اشتراکهای باند پهن اینترنتی براین باورند شرکتهای تلویزیونی باید برای ارسال برنامه‌های تلویزیونی خود در شبکه اینترنت، پول پرداخت کنند.
این درحالی است که مدل اینترنت آزاد خواهان نقل و انتقال اطلاعات همه انواع کاربران، اعم از تجاری و خانگی، به صورت رایگان در اینترنت است و عقیده دارد هیچ کس نباید برای ارسال نوعی خاص ازاطلاعات به شرکتهای ارائه دهنده اشتراک اینترنت پول بپردازد زیرا در غیراینصورت شرکتهای فوق به دروازه‌بانان اینترنت تبدیل خواهند شد و درنهایت شرکتهای تجاری بزرگ قادرخواهند بود هزینه استفاده از اینترنت بدین شکل را بپردازند اما کاربران عادی و حتی دانشگاه‌ها، دسترسی کامل به اینترنت را از دست خواهند داد.

نظرات 1 + ارسال نظر
مجله دوشنبه 8 خرداد‌ماه سال 1385 ساعت 11:03 ق.ظ

سلام
خیلی مطالب عالی داری
می تونم رایگان در یک کتاب برات چاپ کنم به ایمیل خود مراجعه کن

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد